Matthias Casse was diepbedroefd na zijn teleurstelling tijdens de Olympische Spelen in Parijs: “Ik verlies met het kleinste verschil en dat is heel vervelend.”

Matthias Casse was diepbedroefd na zijn teleurstelling tijdens de Olympische Spelen in Parijs: “Ik verlies met het kleinste verschil en dat is heel vervelend.”

Na zijn nederlaag in de herkansingsfinale van de klasse tot 81 kg was de Antwerpenaar volledig verslagen. Hij wilde zijn erelijst completeren met een Olympische titel, maar keert met lege handen terug uit de Franse hoofdstad. “Ik voel me nu heel rot. Ik heb geen medaille, deze kans is weg en komt nooit meer terug”, vertelde de duidelijk aangeslagen judoka. Een omstreden beslissing in zijn kwartfinale ten gunste van de Japanse titelverdediger Takanori Nagase beroofde de nummer 1 van de wereld van de kans op goud. Later had hij nog de kans op brons, een medaille die hij al behaalde in Tokio, maar in de beslissende wedstrijd werd hij verslagen door de Zuid-Koreaan Joonhwan Lee. “Ik ben verantwoordelijk voor wat er vandaag is gebeurd. Maar de scheidsrechter heeft niet geholpen, dat is zeker”, verklaarde Casse over de beslissing om Nagase een waza-ari toe te kennen in de golden score van de kwartfinale. “Na een aanval van Nagase viel ik niet op mijn zij, volgens mij. Je moet 90 graden vallen. Je mag de beelden zelf bekijken.”

Hij is er absoluut zeker van dat het geen doelpunt is. Maar ik ben niet degene die beslist. Ik moet het gewoon accepteren. Ik verlies met een miniem verschil en dat is ontzettend balen.

Matthias Casse was deeply saddened after his disappointment at the Paris Olympics, “I lose with the smallest difference and that is very annoying.”

After his defeat in the retake final of the up to 81 kg class, the Antwerp native was completely defeated. He wanted to complete his list of honors with an Olympic title, but returned empty-handed from the French capital. “I feel very bad now. I have no medal, this chance is gone and will never come back,” the clearly stricken judoka told me. A controversial decision in his quarterfinal in favor of Japanese defending champion Takanori Nagase robbed the world No. 1 of the chance for gold. Later, he still had a chance at bronze, a medal he already won in Tokyo, but in the deciding match he was defeated by South Korean Joonhwan Lee. “I am responsible for what happened today. But the referee didn’t help, that’s for sure,” Casse explained of the decision to award Nagase a waza-ari in the golden score of the quarterfinals. “After an attack by Nagase, I didn’t fall on my side, in my opinion. You have to fall 90 degrees. You can watch the footage for yourself.”

He is absolutely sure it is not a goal. But I’m not the one who decides. I just have to accept it. I lose by a minute difference and that’s incredibly galling.

google.com, pub-4852298210102292, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Check Also

Als Tyson Fury zich op 21 december terugtrekt van de gevechten tegen Oleksandr Usyk, zal hij niet alleen al zijn inkomsten en bonussen verliezen, maar zal hij ook zijn geloofwaardigheid en reputatie als een man van zijn woord op het spel zetten.

Als Tyson Fury zich op 21 december terugtrekt van de gevechten tegen Oleksandr Usyk, zal …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *